реклама 468

Friday, February 13, 2009

Как се чувства село Студена дни след трагедията, в която загина младеж, а други бяха обгорени?

Как се чувства село Студена дни след трагедията, в която загина младеж, а други бяха обгорени? : Новините от Перник - Агенция За Перник
feature photo
2 януари 2009 • Подобни • Категоризация
Още статии

* 1 януари 2009 -- Младеж изгоря жив, а други са ранени на купон в село Студена
* 1 декември 2008 -- Товарни коли на частна фирма горяха в с. Студена
* 12 ноември 2008 -- Пожар изпепели реколтата на манастира “Св. Иван Предтеча” в земенското село Жабляно
* 29 октомври 2008 -- Новините от Областна дирекция на МВР в Перник
* 18 септември 2008 -- Собственикът на кръчмата в Г.Бучино стана временно кмет на селото

Категория: ОБЩЕСТВО
Ключови думи: кмет • кръчма • младеж • пожар • село • студена
feature photo
Как се чувства село Студена дни след трагедията, в която загина младеж, а други бяха обгорени?
Какво се говори зад гърба на кмета в селската кръчма?
Какви са проблемите на селото?

Ако си мислите, че село Студена е шокирано или в траур от инцидента, при който младежи изгоряха във вила в селото се лъжете. Репортерска проверка на Агенция “За Перник” установи точно обратното. На влизане в селото пияница се прибираше в къщи. Той въобще не знаеше за подобно нещо. Решихме, че сега е изтрезнял от новогодишните празненства и още не е в час с новините. Хванахме две деца , които се разхождаха да ни заведат до вилата – факла.
Собствениците си бяха тръгнали два часа преди да пристигнем. Снимахме отвън. Разбрахме това, което се знаеше вече от новините. В Студена се имат за вилна зона и никой не знае подробности от живота на другия. Хората отиват, празнуват и си тръгват. Решихме да проверим за какво се говори в селската кръчма. Там темата за децата въобще не е на дневен ред. Имат вечни теми – кариерите около Студена, кмета е продажник и националната политика. И те си имат местен Георги Първанов. Бил охрана в кариера, но викнал журналист от вестник “Земя” да напише материал за истината в кариерата и го уволнили. Баща му бил кмет 7-8 години през шейсетте.
Първанов е известен с друго. Когато за първи път са дадени по 10 лева към пенсиите по времето на Иван Костов и Муравей Радев, той изпратил писмо, в което ги върнал на депутатите, за да запалят по една свещичка за Коледа за народа, но Любен Корнезов му отговорил, че депутатите и това не заслужават. Върнал му и парите.
Сега Георги щял да пише ново писмо. Чака първият работен ден на парламента. Ще пише, че в Народното събрание имало подстрекатели, които нарочно организират национални стачки и спират работата на правителството, вместо да работят за доброто на народа.
Темата за кариерите се свежда до следното:
- кмета нищо не прави
- къщите лумкат и се пропукват
- водата не става за пиене и щели да останат на сухо

No comments:

Post a Comment